Behåll, utveckla och vinn nya kunder

 

Letar du efter ett marknadsstöd för att bli bättre på kundrelationer?

Då har du en spännande tid framför dig. Som du säkert vet finns det en mängd fantastiska system som säger sig lösa alla dina problem eller ge nya möjligheter för att förbättra dina affärer. Och absolut är det så. Det som finns idag ger fantastiska förutsättningar men det som ofta inte tas med i beräkningen är helheten. Vad menar vi med det?

Utmaningen ligger i att få den totala översikten – det vill säga en enda kundbild. Det du vill uppnå med det är att få översikt över din kunds resa för att kunna utveckla dina affärer. 

Ofta när vi sitter med en kund som redan gjort sitt val, så får vi höra att de ändå inte kan göra det de vill, trots det fantastiska verktyget de har investerat i. Anledningen är att de saknar den totala kundbilden och de kan inte jobba med merförsäljning och korsförsäljning. Anledningen är att de köpt ett system – utan att se till hela processen.

Det ser ofta ut som följande:

* Avsaknad av strategi – det blir oftast en systemfråga
* Saknar förståelse för eller har inte sett över sina processer
* Det finns inga verksamhetsregler 
   Vem gör vad och när dvs vem får uppgiften att…
* Saknar skrivregler
   Hur kommunicerar vi som organisation
   Hur uttrycker vi oss, oberoende av kanal, med en tonalitet som bygger varumärket

 

Och framförallt ser vi ofta kompetensbrist på företaget. Det är svårt – nästan omöjligt att sätta sig in i varje detalj för att få förutsättningar för rätt beslut.

 

Så oavsett vad du väljer för lösning för Market Automation så är det viktigt att tänka helhet för att verkligen få översikt över din kunds resa för att kunna utveckla affären, dvs att behålla, utveckla och hitta nya kunder. Det är helt enkelt ingen systemfråga utan en organisationsfråga.

 

Tips på vägen

Tänk att allt hänger ihop - Köp inte lösryckta delar. Listan kan bli lång över hur vi ofta ser att det ser ut idag.

* Ett CRM system
* Ett marknadssystem
* Ett fälthanteringssystem
* Ett ekonomisystem

 

Det här gör att du inte får någon helhetsbild över din kund.

 

Involvera fler på företaget

Det är viktigt att du lyfter frågan högre upp på agendan. Involvera alla för att få en helhetsbild över de processer som finns och den kundbild ni vill ha.

 

Har du inte kompetensen eller hinner du inte med?

Vi är en strategisk partner rådgivare för att få ihop helheten där i det här fallet marketing är en av ingredienserna. Vi hjälper dig att få en översiktbild kring vilken ände du ska börja. För det gör vi en så kallad Quick Start. Vi är helt enkelt en partner att hålla i handen för att få hjälp att se helheten och stötta dig i ditt arbete med att få ihop de olika delarna.

 

Integration mellan system är vi starka på

Vi har kompetensen och förståelsen kring hur allt hänger ihop. Oavsett val av marknadssystem så är det viktigt att få översikt över din kunds resa för att utveckla dina affärer. Vi jobbar med Microsoft Dynamics 365 och samverkar dessutom med olika partners för att ge dig bästa förutsättningar för att bli framgångsrika i dina affärer. Vår kärna och vår kunskapsbas är våra kunniga konsulter som arbetat med dessa områden länge. 

Vi har bland annat erfarenhet av och har utvecklat lösningar tillsammans med partners såsom;

Apsis, Click Dimension, Direct Smile, Sharp Spring mfl. Alla integrerade med Microsoft Dynamics 365 eller Dynamics CRM.

 

Dynamics 365 for Marketing är en av byggklossarna i hela konceptet Microsoft Dynamics 365. Du kan välja att börja med en byggkloss och sedan successivt ta nästa steg. Det underlättar din framtida utveckling - och gör det möjligt att vid behov bygga på alltefter dina villkor. 

 

Senaste på bloggen


Så blir Dynamics 365 ett verkligt stöd i vardagen för dina affärer

  • Monday, February 12, 2018 4:54 PM

 

Bra verksamhetsstöd är något fler och fler av oss är beroende av i vardagen. Det innebär också att det har blivit allt mer affärskritiskt vilket stöd du väljer och hur du organiserar dig för att ha…

Fortsätt läsa

Vill du veta mer?

Kontakta gärna Sophia Holte på telefon: 0733-35 86 97 eller kontakta oss här!