Inspirationsdag hos Microsoft

Det nya arbetslivet - rundtur och inspiration 

 

Den 15 september hade vi en upplevelsedag hos Microsoft

- Hur affärerna påverkas positivt genom att ta rätt steg

- Vad som händer om man inte digitaliserar 

 

09.30 Det nya arbetslivet - Henrik Byström Microsoft

Att gå från en traditionell arbetsplats till att ge sina anställda en fysisk plats som ska vara stimulerande, kreativ, kunna jobba koncentrerat men även vara social och ge möjligheter till spontana möten och idéutbyten. Varför, hur och hur har Microsoft själva jobbat med sin arbetsplats.


10.30 Upplevelser och inspiration

Under några timmar bjuds du nu på olika upplevelser i olika break out sessions. Vi bjuder på lunch och kaffe mellan passen. Du kommer att bli indelad i grupper så du vet vilka tider du ska vara vart.

A. DNA rundtur – Vi får uppleva Microsofts aktivitetsbaserade kontor och får dessutom in inblick i hur de använder sensorer för att förbättra kontorsmiljön.

B. Förstå samband och förutspå din framtid
Att analysera data ger dig insikt i vad som gav resultat eller vad som till och med kommer ge resultat och sambanden kring varför saker sker (eller har skett). Det finns alltså alla möjligheter att kunna förutspå vilka kunder du riskerar att tappa och ännu bättre förstå vad du kan göra för att får dem att stanna eller få tillbaka dem. Att kunna förutsäga vad som kommer att hända i framtiden - och agera på det - blir det avgörande esset i rockärmen; du kan nu styra din framtid.

C. Alla vet väl hur man använder Office 365? Eller?
Vi bjuder på lite aha i Microsofts eget upplevelserum. Använd rätt kan du nämligen effektivisera ditt arbete och få bättre översikt över ditt arbete. Exempel är hur du kan hantera GDPR berörda dokument för att säkerställa att allt går rätt till. Vi ger dig en liten inblick i de möjligheter som finns.

D. Att samla och knyta ihop säcken med information - Ett nytt sätt att arbeta
För att kunna sköta dina arbetsuppgifter oavsett vart du befinner dig så krävs naturligtvis lösningar som knyter ihop säcken. Med Dynamics 365 kan du få en helhetsbild över allt som händer på ditt företag, du välja att få tillgång till den information du vill ha, du får översikt över allt som händer på en kund eller i ett projekt, från mailkonversationer till hur ett projekt löper. Dynamics 365 ger oändliga möjligheter – men, du kan börja smått och gå större när du är redo för nästa steg. Under denna del visar vi hur allt hänger ihop.


15.00 Vad händer om vi inte digitaliserar?

Efter kaffet så bjuder vi in till en stund med Stefan Engeseth som får avsluta den här dagen. I sin senaste bok Sharkonomics, beskriver han hur även mindre företag, genom att ta lärdom av hajars beteenden, kan lyckas ta marknadsandelar från sina betydligt större konkurrenter. Otroligt många tekniska framsteg är på väg att kommersialiseras och bli en del av vår vardag. Vad händer om vi inte digitaliserar?
 

16.00 Frågor och avslutning

Passa på! Här får du möjligheter att ställa alla frågor du har till Microsoft eller oss. Det kan du välja att göra i det stora forumet eller enskilt, det som passar dig bäst helt enkelt.  

 

Har du frågor kring detta så kontakta mig gärna: marianne.lager(at)innofactor.com

Varmt välkommen!  

Senaste på bloggen


Är smarta fastigheter fortfarande lite korkade

  • Monday, February 19, 2018 9:14 AM
smarta fastigheter

Enligt en undersökning som Industrifakta gjort för Schneider Electrics räkning (Schneider Electrics IoT-rapport 2017**) är de flesta byggnader (kommersiella lokaler och offentlig sektor i Sverige) upp…

Fortsätt läsa